2021-02-05 14:33:17• hírek • Szatmár.ro

Mutatjuk, milyen forgatókönyv szerint nyitnak hétfőn a Szatmár megyei tanintézmények

Archív felvétel
Archív felvétel

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság pénteken frissítette megyénk közigazgatási egységeinek fertőzöttségi szintjére vonatkozó listáját. Mindez most különös fontossággal bír, hiszen ezen lista határozza meg azt is, hogy február 8-ától kezdőden milyen forgatókövet alkalmazva nyithatnak újra a tanintézmények egy-egy adott településen. Tehát mindezek fényében a második félévet a gyerekek többsége már az iskolapadban fogja kezdeni.  

Ahol a fertőzöttségi ráta alacsony, azaz 1-es érték alatt van, ott minden gyermek, tehát az óvodásoktól a középiskolásokig mindenki visszatérhez az iskolába - ez a zöld forgatókönyv.

Azon településeken, ahol a mutatók alapján az úgynevezett sárga forgatókönyv lép életbe (1 és 3 ezrelék közötti), az óvodások és az elemi osztályosok mellett az általános- és középiskolák végzős évfolyamai járnak majd be személyesen is a tanórákra.

A vörös forgatókönyv (3 ezrelék fölött) még inkább limitálja a lehetőségeket: ebben az esetben csak az óvodások és az elemi osztályosok térnek vissza a tanintézményekbe, a többiek folytatják az online oktatást, a vesztegzár alá vont zónákban pedig értelemszerűen csak és kizárólag a digitális oktatás jöhet szóba.

Szatmárnémetiben és Nagykárolyban sárga forgatókönyv van érvényben.

Íme a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség listája a tanintézmények hétfőtől érvényes forgatókönyvére vonatkozóan:
 
















Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: